Annonce:


Gode råd om vin
Opbevaring i lang tid
Hvis vin opbevares i længere tid, så hellere for koldt end for varmt.

Alder for vin
De fleste vine i dag kan drikkes inden for de første år af deres levetid. Det er kun de bedste og dyreste vine, der med fordel kan henlægges i mere end et par år.

Ved bundfald
Hvis der er bundfald i flasken, stilles vinen op dagen før og omhældes til karaffel umiddelbart før servering.

Severingstemeratur for hvidvin
Hvidvin skal serveres ved 10-12 grader. Tag flasken ud af køleskabet en halv time før, så passer temperaturen. Husk at temperaturen stiger hurtigt, når vinen er hældt op i glasset.

Severingstemeratur for rødvin
Rødvin skal serveres et par grader under normal stuetemperatur.

Iltningen af vin
Jo yngre og jo kraftigere rødvinen er, jo mere ide er der i at ilte vinen lige før serveringen. Det sker med stor stråle over i en kande eller karaffel - og gerne tilbage igen på flasken. Iltningen kan også foretages ved at svinge vinen godt rundt i glasset. Det er mindst ligeså godt som at hælde vinen på karaffel.

Max halvt glas
Fyld aldrig glasset mere end halvt op.

Vin skal helst smages
Man skal ikke købe en vin på grund af en flot etikette eller bagsidebeskrivelsen, som er lavet af importøren med salg for øje.

Vinanmeldelser
Hvis man ikke har mulighed for at smage, så er det inspiration at hente i diverse vinanmeldelser på internettet og aviser. Vær dog opmærksom på at næsten alle har forskellig opfattelse af hvad en god vin er.

Der findes ikke standard vin
Selv vine fra samme område, fremstillet på de samme druer og på samme måde, kan smage forskelligt. På samme måde kan man finde ukendte vine med en fremragende kvalitet og kendte vine med en dårlig kvalitet.

Købe ikke for meget vin af en slags
Selvom du finder et område eller en bestemt vin du godt kan lide, så pas på ikke at købe for meget af det, for som begynder kan ens smag hurtigt ændre sig, ligesom vinen også kan skifte karakter.

Dårlige årgange
Lad være med på forhånd at kassere vine fra såkaldte dårlige årgange. Der findes mange rigtig gode vine til en fornuftig pris i disse årgange. Og så har de typisk den fordel at de kan drikkes yngre end vine fra de kvalitativt bedre årgange.

Lagring af vin
Al vin kan lagre, og jo finere vin, jo flere år tager den om at
nå toppen, jo flere år holder den sig på toppen. En kølig (10-12°), ikke for tør kælder er det bedste sted at lagre sin vin. Køkkenet er en dårlig ide her svinger temperatur, lys og varme for meget. Et mørkt garderobeskab er ofte en bedre ide. Vin modnes hurtigere, jo varmere de opbevares.

Lagring af vin
En ung vin dufter af druer, der med tiden bliver til bouquet. Den unge vins beske garvesyre forvandles til lækker eftersmag.

Dekantering eller ej
Vinen hældes på karaffel, hvis vinen er så gammel, at den har afsat
bundfald. Dette gør smagen bedre, for bundfald er rester af syrer. Men det er også godt til unge vine, da det fjerne garvesyre smagen.

Antal glas pr. flaske
Rødvine, Rosévine:
1/1 flaske = 3/4 ltr. ca. 6 glas.

Hvidvine, Rhinskvine, Moselvine:
1/1 flaske = 3/4 ltr. ca. 8 glas.

Sherry, Portvin, Madeira:
1/1 flaske = 3/4 ltr. ca. 15 glas.

Champagne:
1/1 flaske = 3/4 ltr. ca. 7 glas.

Cognac:
1/2 flaske (2 cl. til hver) ca. 15 glas.

Likør:
1/2 flaske (2 cl. til hver) ca. 15 glas.









Kategorier på sider:

Hvidvin Merlot Gode råd om vin Serverings temperatur vine Medoc Barolo Champagne Vintyper Aroma Kampagnetilbud Delikatesser Retsina Bouquet Lagring af vin Karaffel Rødvine Champagne Hvidvine Vinglas Vinens historie Mousserende vin Chardonnay Spiritus Riserva Marsala Vindrue Fremstilling af vin Drinks Behandling af vin Portvin Bordeaux Magnum Rødvin Vinbutikker
 
 
 Du er her: Vinbutik - Vin Vinbutik - - Hvad er Vinbutik en et   









Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.