Annonce:


Lagring af vin
Desto yngre vin er, desto mere frugt og garvesyre besidder den. Grunden til, at man lagrer vin er dels at få en blødere og fyldigere smagsoplevelse og dels at lade vinen opnå et bredere spektrum af smagsnuancer. Man skal dog være opmærksom på at ikke alle vine bliver bedre og bedre. Det er kun de allebedste vine som bliver bedre af at blive gemt i mere end et par år.

For at opnå det optimale resultat af lagringen, skal følgende kriterier opfyldes:

1) Vinen skal ligge i mørke
Flasken beskytter i sig selv ikke mod direkte sollys, og især ultraviolet lys kan være skadeligt for vinen. Derfor skal vinen opbevares i mørke – sikkert beskyttet mod UV-stråler.

2) Luftfugtigheden skal være 70-75%
Det er vigtigt for korkproppens forseglingseffekt og derved dens evne til at holde luft ude.

3) Konstant temperatur
Temperaturen skal være så konstant som mulig 10-15°

4) Vinen må ikke udsættes for rystelser
Bliver vinen udsat for gentagne vibrationer, forstyrres vinens biokemiske udviklingsproces. Det er ofte vibrationer, der er skyld i, at de bedste og fineste vine ikke når deres højdepunkt.

5) Ventilation
En vedvarende cirkulation af luft og ventilation er grundlæggende vigtig for at undgå udvikling af ubehagelige lugte og udvikling af råd og mug.









Kategorier på sider:

Vintyper Riserva Portvin Drinks Bouquet Rødvine Karaffel Vinbutikker Retsina Barolo Kampagnetilbud Hvidvine Serverings temperatur vine Mousserende vin Vinglas Rødvin Champagne Behandling af vin Vinens historie Aroma Vindrue Spiritus Chardonnay Medoc Merlot Lagring af vin Delikatesser Fremstilling af vin Marsala Bordeaux Magnum Hvidvin Champagne Gode råd om vin
 
 
 Du er her: Vinbutik - Vin Vinbutik - - Hvad er Vinbutik en et   









Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.